U POVERENJU

Plašim se da drugarica sa kojom ne pričam ne otkrije svima da sam bila sa zauzetim dečkom

it  | 

Na leto sam bila sa jednim momkom na kratko, on je bio zauzet. Rekao mi je da ne kažem to nikome, al’ ja sam rekla mojim najboljim drugaricama, njih dve, jer nisam smela mami a stalno sam plakala i morala sam to da izbacim iz sebe. Zaklele su se da neće pričati to nikome, al’ sa jednom ne pričam i plašim se da joj ne padne na pamet da nešto kaže, iako je rekla više puta da nije takva osoba. Šta da radim?

inteen: Draga čitateljko, kada želiš da nešto ostane tajna, onda to, nažalost, ne smeš nikome da kažeš. Razumem da si želela da podeliš sa nekim iskustvo koje si imala sa tim dečkom, ali samim tim si se dovela u rizik da će to saznati još neko osim vas dvoje i drugarica kojima si to poverila.
U svakom slučaju, ako ti je ta devojčica rekla da te neće izdati, jedino što možeš je da joj veruješ. Bile ste bliske i ti najbolje znaš kakva je ona i ima li razloga da se plašiš. Možeš je zamoliti da sednete i popričate, iako sada niste u najboljim odnosima, i lepo joj objasniti koliko ti znači da to zadrži za sebe. Zamoli je da ti još jednom potvrdi da možeš da se pouzdaš u nju i zahvali joj na tome.
Nakon toga više ništa nećeš moći da uradiš. Ne znam zašto ne želiš da to procuri – da li zato što je on to tražio jer je petljao s tobom, mada je imao devojku ili zato što je tebi glupo što si bila sa zauzetim momkom. Oboje ste pogrešili, ali je ipak on taj koji će morati da se pravda devojci. Tebi će biti malo neprijatno, a što se njega tiče, biće jasno kakva je osoba. U svakom slučaju, neće se desiti ništa strašno. Nije baš najjasnije od čega toliko strepiš. Nemoj da se jedeš oko toga. Napravila si grešku i guraš dalje. Ovo ti je dobra lekcija za ubuduće. Možeš pročitati i naš tekst Plašim se da će drugarica sa kojom sam sad u svađi odati moju veliku tajnu. Sve najbolje!

Piše: Ivana Todorović, psiholog
Foto: Pixabay

Ostavi komentar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.