U POVERENJU

Već 7 godina imam glavobolje

it  | 

Već sedam godina imam problem sa glavoboljom koja je lokalizovana na levoj strani glave, bol dođe i prođe sama po sebi, nije jaka bol, više osećam stezanje, pritiskanje, nekad probadanje. Ranije sam osećala bol nekoliko dana pa onda nekoliko uopšte ne, ali zadnjih dva meseca ta bol je svakodnevna. Takođe me bole i vratni i leđni mišići, nekad baš bude izražena da se prosto plašim i pomislim na najgore. Radila sam eeg i skener 2013. god i sve je ok, sad razmišljam da odem na magnetnu. Stvarno sam zbunjena i uplašena, od lekova pijem bromazepam.

inteen: Draga čitateljko, ovako je zaista teško donositi bilo kakav sud o tvom problemu. Takođe, dala si veoma malo podataka, čak nisi rekla ni koliko ti je godina da bismo mogli da ti kažemo bilo šta konkretnije. Nije najjasnije ni zašto piješ bromazepam. To je lek za smirenje, anksiolitik i ne bi trebalo da ga koristiš bez dogovora sa lekarom. Potom, prošlo je dosta vremena od kada si radila EEG. Jesi li od tada preduzela neke druge korake da bi otkrila uzrok glavobolje i pokušala da je se rešiš.
U tinejdžerskom uzrastu (a i kasnije kod žena) okidači za bolove u glavi mogu biti hormonalne promene. A tu je i preskakanje obroka, posebno kod mladih jer su njihove energetske potrebe veće. Postoji mogućnost da imaš nepravilno držanje, pa bi bilo neophodno da dobiješ određene vežbe koje bi mogle da ti olakšaju situaciju. Isto tako, ako si pod konstantnim stresom i to može biti razlog učestalih glavobolja. U tom slučaju bi trebalo da ustanoviš šta te toliko muči i probaš to da prevaziđeš (možda si opterećena obavezama, školom, situacijom u porodici…), pošto ništa nije vredno tvog zdravlja. Misliš li da sa tim ne možeš da se izboriš sama, obrati se psihologu u svom domu zdravlja.
Zaista nema druge nego da odeš kod svog lekara opšte prakse i sa njim utvrdiš koje sve analize treba da obaviš kako bi konačno saznala zbog čega imaš glavobolje i izborila se s tim. Sve ostalo su samo nagađanja. Želimo ti mnogo sreće. Pozdrav!

Foto: Pixabay

Ostavi komentar

Your email address will not be published.