U POVERENJU

Kako da ubedim mamu da mi dozvoli da uklonim dlačice iznad usana?

it  | 

Imam veliki problem. Naime, imam jako uzak struk, a ramena i kukovi su mi široki i samim tim sam jako zgodna. Ali, kada mi vide lice, svi se odalje od mene jer imam dlačice iznad usne. Druga sam godina srednje škole i mama mi ne dozvoljava da ih izdepiliram, a mene je tako sramota kad pričam sa nekim jer me niko ne gleda u oči. Drugovi mi se čude kad im kažem da se nekome dopadam baš zbog tih dlačica iznad usne, a zatim se nasmeju i kažu kako uopšte nisam privlačna. Kako da se rešim toga i da ubedim mamu u to? Hvala vam unapred. 💖

inteen: Draga čitateljko, pročitaj naš tekst Zašto moja mama ne shvata da neću da budem dlakava? u kome ćeš pronaći savete o tome kako bi najbolje bilo da priđeš mami i s njom porazgovaraš na tu temu. Ona ti svakako želi dobro, pa kada joj budeš predočila koliko ti je neprijatno što imaš dlake na nausnici, pretpostavljam da će porazmisliti o tome da ti dozvoli da ih ukloniš. Objasni joj da si svesna toga da lepo izgledaš, ali da sve to pada u vodu, jer su i drugovi počeli da te zadirkuju i govore ti da nisi privlačna i to ti narušava samopouzdanje i čini da se osećaš loše.
U današnje vreme pojačana maljavost lica kod žena postala je estetski i društveno neprihvatljiva pojava. S obzirom na to da je najvažnije da budemo zadovoljni sami sobom i svojim izgledom, dlake na licu mogu predstavljati veliku prepreku tome. Postoje brojne metode za njihovo uklanjanje, pa ih danas uopšte nije teško eliminisati. Međutim, ti nemaš mamino odobrenje, a kako nisi napisala koliko ti je godina, ne možemo ti dati konkretnije predloge.
Većina devojaka primenjuje klasičnu depilaciju. I mada se tako eliminiše većina malja, one najsitnije ostaju i to se smatra nedostatkom ove metode. I sama znaš da je depilaciju potrebno periodično ponavljati. To bi najverovatnije i za tebe bilo najbolje rešenje. Od koristi ti može biti i naš članak Kako da uklonim dlačice iznad usana?. No, prvi korak je da mami dočaraš situaciju, zamoliš je da te razume i eventualno ti pomogne da rešiš problem. Srećno!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

Ostavi komentar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.