U POVERENJU

Imam problem sa viškom muških hormona

it  | 

Imam problem sa viškom muških hormona, zbog toga su mi se pre dve godine pojavile malo jače dlačice na stomaku koje sam počela da brijem, do skoro mi to nije predstavljalo problem, ali sada su previše ojačale i kad ih obrijem vide se crne tačkice, ne znam kako da ih se rešim, pincetom sam čupala jednom, ali počele su da mi urastaju u kožu zbog toga.

inteen: Draga tinejdžerko, nije najjasnije da li si se sa nekim konsultovala zbog problema sa viškom muških hormona. Trebalo bi da se posavetuješ sa ginekologom i endokrinologom koji će ti pomoći u rešavanju situacije. Hormonalni balans je veoma važan za zdravlje čitavog organizma.
Što se konkretno dlačica na stomaku tiče, već smo pisali o tome pa te molim da pročitaš naše tekstove Maljava sam i na mestima gde žene uobičajeno nemaju dlake, Da li mogu laserski da uklonim dlake? i Šta da radim s dlačicama na stomaku i grudima?.
Nisi rekla koliko ti je godina, pa ne možemo govoriti o trajnom uklanjanju malja. Svakako bi najbolje bilo da porazgovaraš sa mamom ili nekom drugom starijom osobom od poverenja. Takođe, možeš otići i do nekog proverenog kozmetičkog salona u tvom gradu i sa stručnim licem prodiskutovati na datu temu. Brijanje nije dobra opcija jer su dlačice vrlo uporne i brzo ponovo narastu. Depilacija bi trebalo da ih oslabi, nakon nekog vremena. U svakom slučaju, nisi jedina koja se suočava sa tom neprijatnošću. Mnoge žene, pogotovo one tamnije puti i kose, imaju malje i tamo gde nije baš najlepše za videti. Teško je u današnje vreme nositi se sa svim postulatima lepote koji nam se nameću. Budi istrajna i sigurno ćeš pronaći rešenje. Ako već nisi, pre svega idi kod lekara, jer je zdravlje na prvom mestu. Srećno!

Piše: Ivana Todorović, psiholog
Foto: www.wikihow.com

 

Ostavi komentar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.