U POVERENJU

Kako da ofarbam obrve?

it  | 

Imam svetle obrve, prirodna sam plavuša. Želim da farbam obrve. Nezgodno mi je da sada tokom leta izađem bez nacrtanih obrva jer su jako svetle i skoro se ne vide. Da li mogu sa farbom za kosu da farbam ili ipak da kupim farbu za obrve? I otprilike koliko bi koštala?

inteen: Draga tinejdžerko, obrve možeš da označiš na različite načine. Jedan od najlakših je senčenje obrva. Postoje četkice za obrve i senke za obrve, a istina je da možeš i tamnije nijanse senki za oči da upotrebiš i da ti obrve izgledaju super. Ako ti se više ne sviđa boja, samo je skineš tupferom i kremom ili sredstvom za čišćenje lica. Probaj ovu metodu, jer ćeš tako moći i da odrediš boju koja ti se sviđa.
Sa druge strane u odnosu na ovu tzv. domaću radinost postoji odlazak kod stručnjaka za lepotu, odnosno kod frizera, koji će te ispravno posavetovati u vezi sa mogućnostima farbanja obrva. Naravno, sve to treba da bude u skladu sa tvojim željama i ne odudara mnogo od boje kože i kose, da ne bude teško za održavanje.
Sve napisano zavisi i od toga kakve obrve imaš. Neke devojke imaju tanje obrve, neke deblje, pa u zavisnosti od toga koriste olovku za iscrtavanje obrva ili senke. Ostaje da probaš sama kako sve to izgleda i/ili da posetiš svog frizera koji će ti, verujem, dati dobar i iscrpan savet. Mislim da što se farbanja tiče, bar za prvi put, ne treba ništa da radiš na svoju ruku. Veliki pozdrav!

Piše: Jasna Đorđević, psiholog
Foto: YouTube

Ostavi komentar

Your email address will not be published.